КОНДИТЕР

Untitled-7На святковому столі завжди присутні кондитерські вироби, які приносять радість людям. Ці невеликі витвори мистецтва відтворює кондитер.
Праця кондитера, з одного боку – канонічна, заснована на знаннях правил та законів технології, а з другого боку — процес творчий, рухомий натхненням; не має меж фантазії кондитера.
Кондитер – це професіонал, з вишуканим смаком, уважний, має образну пам’ять, оскільки необхідно пам’ятати колір та форму продуктів, їх смаки та пахощі; чарівник, людина творча й натхненна.
В професії кондитер дивним чином поєднуються знання в області хімії, товарознавства, технології, художньої творчості.
Кондитерське мистецтво тому і названо мистецтвом, що праця кондитера потребує не тільки професійних знань, але й таланту художника, естетичного смаку, вигадки. А підсумок праці несе відбиток художніх здібностей людини, втілює в собі єдність користі і краси, прагнення задовольнити потреби відвідувачів.
Після закінчення курсу навчання випускники ліцею будуть вміти готувати та оздоблювати торти масового попиту та на замовлення; різноманітні борошняні кондитерські вироби: кекси, рулети, печиво, тістечка; виготовляти оздоблювальні напівфабрикати з мастики, шоколаду, карамелі, марципану.
Отримавши диплом кваліфікованого робітника з професії кондитер випускники ліцею працюють в кондитерських цехах супермаркетів, відомих фірм: “Французька булочка “, “Арго-трейд“,  “Полюшко”.