БАРМЕН

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На сучасному етапі бурхливий розвиток ресторанного бізнесу потребує таку професію, як бармен.
Праця бармена  пов’язана з постійним спілкуванням із споживачами, вона накладає певні вимоги до професійних якостей бармена, а саме: ввічливість, витримка, привітливість, доброзичливість, чуйність, тактовність, елегантність, ерудованість, майстерність.
Бармен повинен мати добру пам’ять, швидко і точно робити підрахунок.
Бармен обов’язково додержується певних правил при обслуговуванні: сором’язливих обслуговувати з піклуванням, грубих – витримано, роздратованих – ввічливо, образливих – тактовно.
Після закінчення курсу навчання випускники ліцею будуть вміти готувати певний асортимент алкогольних та безалкогольних змішаних  напоїв та коктейлів, холодні та гарячі страви і закуски, оформляти барну стійку, експлуатувати аудіо- та відеоапаратуру, контролювати додержання споживачами культури поведінки.
Отримавши диплом кваліфікованого робітника з професії бармен, випускники ліцею працюють в барах і ресторанах Харкова та області.